Филип Попов, водач нa листата във Видин: БСП има точно разписана платформа за справяне и излизане кризата – на национално и регионално ниво

Мар 13, 2021 Новини БСП в медиите 0 1078

13.03.2021г.

"Правителството си играе на руска рулетка със здравето и живота на българските граждани. Защо сега правителството решава да се разтовари от отговорност и да я постави върху плещите на РЗИ-тата? Защото Борисов винаги трябва да е рицаря в бяло, който отваря заведенията, държавата и бизнеса. Друг е въпросът колко държавни помощи стигнаха до гражданите реално - нула. От началото на пандемията до сега, правителството доказа, че е неспособно да управлява в тази криза, напротив то генерира още по-голяма", това заяви Филип Попов, водач на листата на БСП във Видин в „Предизборното студио“ по БСТВ.

БСП за България е единствената политическа сила, която има план и ясна програма за управление с грижа за хората за следващите 10-15 години напред, напомни Попов.

"Имаме точно разписана платформа за справяне и излизане от тази криза, както на национално, така и на регионално ниво. Изработихме документа с помощта на гражданите. Ние сме единствените на областно ниво във Видин, които имаме такава програма. Тази програма е отворена, очакваме предложения на хора от област Видин, заедно ще търсим решенията, и наше задължение ще е да ги изпълним", посочи Попов.

На въпроса каква оценка би дал Попов на правителство той отговори: "То отдавна е изгубило доверието на българските граждани, българите вече не вярват в институциите благодарение на г-н Борисов. Той превърна Народното събрание и мнозинството в него в един гумен печат, който да подпечатва лобистките му закони. Ние от БСП внесохме няколко вота на недоверие през годините по отношение на сигурност, здравеопазване, корупция и се оказахме прави. Няма корупция в България ли? Ами то го пише във всички доклади на ЕС, на Щатите... Когато фактите говорят и Борисов трябва да замълчи", категорично заяви Попов.

"Ние имаме своите изчисления от експерти. Има възможност бюджета на България така да бъде структуриран, че да се заличи ножицата между бедни и богати региони в България. Планираме намаляване на ДДС на храните и лекарствата. Ние сме направили предложения в насока за развиване на инфраструктура, култура и туризъм, здравеопазване. За нас северозападна България е приоритет за развитие, знаете че ние сме изготвили закон за държавен фонд на стойност 500 млн. за устойчиво развитие на Северозапада, който бе отхвърлен от ГЕРБ. Малък пример за какво може да се развие във Видин е някогашните му градски входове да бъдат обособени културни средища. Нашите приоритети са същите като през 2017 г., защото ГЕРБ през тези години не направи нищо за развитието на Видин", обясни кандидатът за депутат.

Листата на БСП във Видин е изключително добре подбрана, като Попов за втори път е неин водач, е мнението на актива в крайдунавския град: "Имаме академик – професор-доктор Димитър Деновски , спасил хиляди животи, който е родом от Видин, Имаме икономист, председател на местния парламент, който развива в тази тежка обстановка туризъм - създал е детски център и детско селище в Белоградчик. Имаме икономист - Андрей Андреев, млад човек, който се бори със всичките недъзи на системата, създадени от ГЕРБ в нашата област.", подчерта социалистът.